Streločka

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vhodné do knihy rekordov?

Teraz sa už len pousmejem, ale nebolo mi všetko jedno.

Keď som sa s mojím dala dokopy, bola som slobodná matka, nekrstená, staršia o nejaký rôčik od neho. On bol na polceste k rozvodu. Svokrovci veriaco založení, môj raiting (či ako sa to povie) ne hranici bodu mrazu.
Vzali sme sa. Pokus o splodenie spoločného potomka vyšiel neuveriteľne dobre. Po veselých chvíľach čakania, sme si doviezli ukryčaný batôžtek plný šťastia aj s prepúšťacou správou z nemocnice. Zabudli nám síce pribaliť návod na údržbu, ale za to technické parametre tam uvedené boli.

Tu sa začali problémy. Ja mám od prírody krvnú skupinu A, prvá dcéra po jedinečnom otcovi AB, manžel 0 a čerstvo vyliahnuté dieťatko B. Podotýkam, že manžel má doktorát z genetiky. Hľadajte všetky možné krvné skupiny v jednej rodine. Ako namiešate z A a 0 krvnú skupinu B? Ako to vysvetliť manželovi (a svokre?).

Som v tom nevinne.

V našom finančnom rozpoložení peniažky na vyšetrenie krvy na vlastnú žiadosť neboli, aj pani doktorka sa na mňa pozerala s pohoršením. Zaklincoval to drahý, keď pri telefonickom overení nákupného zoznamu dodal ešte otázku: ..." Mimochodom čije je to dieťa?..." Jednoducho som zložila. To už bolo priveľa.
Nakoniec sa nám podarilo súkromne cez známeho dať overiť krvnú skupinu (viete aký je problém odobrať novorodeniatku krv?).
Posledné hodiny sme vytvárali katastrofické scenáre typu: Čo ak to nie je naše dieťa. Kde je naša dcéra? Ak nie je naša, tak si deti "prehodíme" ? Necháme si obe?
Pár hodín mi ubudlo zo života.
Našťastie katastrofické scenáre sa nevyplnili. Dcéra je naša, má skupinu A (zaúradoval tlačiarenský škriatok?). Čím ďalej tým viac sa podobá na otca.

 

 


Myšlienky | stály odkaz

Komentáre

  1. Pockat
    ked ma A nemala by sa podobat na teba? Ci som uz mimo? O:-)
    publikované: 10.04.2007 16:28:37 | autor: Eswy (e-mail, web, autorizovaný)
  2. sa stáva :)
    v mojom rodnom liste som mal o jedno písmenko v priezvisku navyše,rodičia namietali na vtedajšej matrike,že predsa to nie je možné.
    Vo vtedajšej dobe to však možné bolo a až o 6 rokov došlo k náprave,nuž..sa stáva :)
    publikované: 10.04.2007 16:30:32 | autor: teide (e-mail, web, autorizovaný)
  3. Geneticke znaky
    nie su viazene na krvnu skupinu, môžu sa prejaviť, závisí to od dominancie jednotlivych génov. Kvalitu vlasov má po mne. Noštek po babke (z otcovej strany).
    publikované: 10.04.2007 16:33:39 | autor: strelocka (e-mail, web, autorizovaný)
  4. hm
    omylom k nedorozumeniam
    publikované: 10.04.2007 21:21:37 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. no
    problém s odoberaním krvičky si viem predstaviť
    no zaráža ma postoj doktorov, ktorý nechceli zopakovať overenie krvi, aj keď si to rodičia žiadali, aproposito koľko stojí zistenie krvnej skupiny?

    aj ja som bola slobodná mamička
    aj môj mužíček je o ten rôčik odo mňa mladší
    aj mňa svokra spočiatku nerada mala
    no stále sme spolu a náš Samko je skrátka náš (má AB) :)
    publikované: 12.04.2007 20:04:24 | autor: olga (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. K tomu zisťovaniu krvnej skupiny
    - bolo to dávno (už 4 roky). Marí sa mi suma okolo 400,- až 700,- Sk. Nakoniec nám krvnú skupinu oficiálne určili znovu (zadarmo). Vydupkala som si to na pôrodnici, že to mám overené a chyba sa stala u nich. To už boli ústretoví - súkromná klinika.
    publikované: 13.04.2007 08:29:28 | autor: strelocka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014